Név: Draco Malfoy
Becenév: Draco
Kor: 16
Születési idő: 1980. Június 5.
Születési hely: Anglia, London
Élőhely: Anglia, London
Származás: Aranyvérű + Varázsló
Anya: Narcissa Malfoy /41/
Apa: Lucius Malfoy /42/
Testvér: nincs
Érdekesség: Keresztnevének (Draco) jelentése Sárkány.
Iskolai házad: Mardekár
Évfolyam: 6.évfolyam
Pálcád: Galagonyfa, egyszarvúszőr maggal, Olivander készítette.
Előtörténet: 1980. június 5-én születtem. Neveltetésem egészen 7 éves koromig édesanyám felügyelete alatt zajlott, aki a legjobb nevelőket hívatta hozzám. Kitanultam az etikett magas iskoláját, majd édesapám vett a gondjaiba. Megtanította miféle kötelességei vannak egy Malfoynak és hogy mindenekelőtt a származás, a rang, a család becsülete áll. Ebben a szellemben nőttem fel apa irányítása alatt, s közben kvidiccsezni is megtanultam.
Apám mindig azt mondta, hogy egy Malfoy megtehet bármit, csak tudnom kell, hogy érjem el a célom.
Ebben a tudatban indultam el a Roxfortba, hogy elkezdjem első évemet.
Első évem elég érdekes volt. Találkoztam a híres Harry Potterrel, akivel azonnal ellenségek lettünk.
Másodikos koromban bekerültem a Mardekár ház kvidics csapatába fogónak, igaz azért mert apám az összes tagnak vett egy vadonatúj Nimbusz 2001-es versenyseprűt. De nekem csak az számított, hogy játszhattam. Majd feltárult a Titkok kamrája, amiben egy szörnyeteg lakott és a mugliivadékoktól kellett megtisztítania az iskolát, elméletileg. De igazából senki sem halt meg. Pedig eléggé kíváncsi lettem volna a szörnyre is és az áldozatra is, reménykedtem is benne, hogyha meghal valaki, az Granger lesz, de sajnos nem így történt.
Harmadikban Legendás-lények gondozása órán egy hippogriff eltörte a kezemet. Apám tárgyalás elé vitte az ügyet, majd úgy volt, hogy az állatott megölik, de valahogy elszökött. Mertem remélni, hogy ebben is Potterék keze van.
Negyedikben bejelentették, hogy az iskolánk megszervezi a Trimágus Tusát, kedvenc kviddics játékosom Viktor Krum bolgár fogó, szintén részt vett az eseményen. Tátva maradt a szám mikor megláttam, hogy azzal a sárvérűvel Hermione Grangerrel nyitotta meg a bált, a többi bajnokkal és párjaikkal.
Az ötödik évben a minisztérium egy Dumbledore ellenes alkalmazottját küldte az iskolánkba, Dolores Jane Umbridge-t. Aki SVK-t tanított nekünk.
Majd létre hozott egy Főinspektori Különítményt, amibe be is léptem, hogy Pottert szívathassam és a megalakult Dumbledore Sereget leleplezhessük. De Umbridge agyára ment szerintem az iskolánk...
És most hatodikos lettem, ez az év még rejtély előttem ...
Jellem: Tipikus mardekásros. Arisztokrata származásom miatt belém nevelték a mugli gyűlöletet. Mivel minden felmenőm mardekáros volt így én is az lett. Az iskolában mindenkit piszkálok akit csak lehet, de csak akkor, ha van velem valaki, mint például a két gorillám ahogy mások nevezik őket Crack és Monstro.
Kinézet: Magas nyúlánk testem van, de szálkásan izmos, nem gyenge. Félhosszú tejföl szőke hajam és köd szürke szemei vannak. Arcvonásaim teljesen arisztokratikusak. Természetesen.